Op komst … Time Out Honingbier

Time Out en bijtjes … een fijne samenwerking …

In samenwerking met www.joert.be en enkele lokale imkers uit de Rupelstreek ontwikkelen we een honingbier. Honing is gewoon kei lekker, maar bevat ook allergenen die mensen met hooikoorts kan helpen. Twee keer winnen: drink een honingbier uit eigen streek en heb minder last van hooikoorts… baat het niet dan schaadt het niet en heb je ook gewoon een lekker streekbier gehad…

Er zijn reeds verschillende honingbieren op de markt, maar zelf vinden we dat deze net iets te braaf. Bij Time Out bier hebben we hier zo ons ‘eigen gedacht’ over. Goede honing is een schaars product en voor honingbier in grote oplage, wordt dikwijls industriële honing gebruikt. Deze is zeer rijk aan suiker en zorgt voor een hoger alcoholpercentage en een wat droger bier. Op zich niets mis mee, maar de smaak van echte honing is slechts in de verte te bekennen en de meeste smaak van het bier komt klassiek van de mouten en de hoppen. 

Een andere benadering die we meer lokaal tegenkomen, is het gebruik van de allerbeste honing van de streek, boordevol smaak, maar geënt op een ietwat neutraal basisbier. Zo komen alle smaken van de honing naar voren, maar is het draagvlak van het onderliggend bier te klein. 

Bij Time Out Bier zijn we een tikkeltje eigenwijs en pakken we het zo aan: We starten van een karaktervol bier met een stevig moutstort en wat florale hoppen. Hieraan voegen we de kruidige honing van onze Rupelstreek toe, die uitgesproken herkenbaar blijft. We zoeken een een moutige afdronk  voor een volmondig, maar niet al te zoet honingbier met een eerder hoger alcoholpercentage om alle smaken mooi af te ronden. 

Imker Elke en Patrick aan het werk
De honing van de Rupelstreek wordt gekenmerkt door zijn kruidigheid, afkomstig van de vele wilde bloemen die in de streek floreren.

Deze website gebruikt cookies om bij te houden welke keuzes u maakt, zodat u die bij een volgend bezoek niet opnieuw hoeft in te geven. Deze cookies bevatten geen persoonsgegevens. Wij respecteren uw privacy. U gaat hiermee akkoord door verder te gaan op deze website.