Over de brouwer


Joris is reeds jaren fervent bierliefhebber en geniet regelmatig van brouwerijbezoeken en proeverijen bij collega brouwers. Toen hij in 2017 tijdens een vakantie het boek ‘Over Drank’ van Meneer Wateetons oppikte, onstond de drang om zich een eerste keer zelf te wagen aan het brouwen van bier. Een eerste eigen bierbrouwsel werd een feit.

Al snel volgde een tweede, derde, tiende, twintigste, vijftigste … brouwsel, elk met een eigen touch. Dit experimenteren liet toe zich te verdiepen in de verschillende grondstoffen, smaken en ingrediënten die uiteindelijk het eindresultaat in het glas bepalen. Er werd geïnvesteerd in professionelere apparatuur om het brouwproces te verfijnen. De huiselijke garage barstte uit zijn voegen en een samenwerking met een lokale brouwerij werd opgezet.Het ontstaan van Time Out Bier


2019 werd opnieuw een kanteljaar: Joris werd door een bevriend horeca uitbater uitgenodigd om mee te brainstormen rond de oprichting van een vzw ten behoeve van probleemjongeren. Dit project werd begin 2020 gelanceerd: Joert vzw te Rumst is een feit.

Op zoek naar de eerste fondsen ontsproot het idee om een bier op de markt te brengen met een drieledig doel: sponsoring voor dit goede doel, bewustzijn creëren rond de problematiek van Time Out jongeren* en het bestaan van Joert vzw onder de aandacht brengen.

Met de ‘proef’ hulp van een brede vriendenkring werden uit de vele brouwsels de drie beste recepten gekozen en op de markt gebracht: Time Out Tripel, Time Out Quadrupel en Time Out Zomer.

Gun uzelf dus even een ‘time-out’ met dit lekker bier van hoge gisting. Ondertussen helpt u Joert vzw om zijn jongeren via een krachtig alternatief een duurzame beleving aan te bieden om zo de weg naar de schoolbank terug te vinden.

*Time Out jongeren vervangen tijdelijk het schoolprogramma om conflicten, demotivatie of moeilijke thuissituaties te boven te komen en zo permanente uitval te voorkomen.

Deze website gebruikt cookies om bij te houden welke keuzes u maakt, zodat u die bij een volgend bezoek niet opnieuw hoeft in te geven. Deze cookies bevatten geen persoonsgegevens. Wij respecteren uw privacy. U gaat hiermee akkoord door verder te gaan op deze website.